tisdag, september 12, 2006

Revolutionen startar nu!

Marx menade att kapitalismen kommer att falla ihop av sig själv när tiden är mogen. Revolutionärer som Mao, Ho Chi Minh och Castro följde Lenins fotspår och tog saken i egna händer och försökte införa socialismen genom proletariatets diktatur långt innan tiden var mogen. De tyckte att det tog för lång tid för kapitalismen att rasa av sin egen tyngd och instabilitet. Följderna blev antingen katastrofala som i Sovjet under Stalin eller Kina under kulturrevolutionen, eller så hamnade de ändå i en slags i en underordning i det kapitalistiska världen där länder som Vietnam och dagens Kina producerar Nikeskor undervidriga förhållanden och obefintliga löner, och detta utan att åtnjuta minsta form av demokrati.


Men nu verkar det som om kapitalismen är redo att fall ändå. Detta i sin ständiga jakt på profit och nya underhållningsformer för att hålla den uttråkade överviktiga massan i väst i vår dvala där omvärlden bara fungerar som rekreationsområde och råvarudepå. Det är genom tv som spänningarna mellan klasser och raser kommer att göras tydlig, och jag antar att produktionsbolagen är dagens RAF. Det är ändå mer genomtänkt att på bästa sändningstid visa översitteriet och rasismen än att bomba varuhus för att påskynda övergången. Och det är inga dåliga idéer de har;

-Klasskampen på tv400 är ett program där allas vår tv-"boxare" Paulo Roberto kommer att träna ungdomar från Stockholms förorter, och överklasskids från Stureplan i att boxas mot varandra.

-Ett ännu inte namngett program som kommer att gå på tv 4 i höst med vanligt enkelt dokusåpaupplägg kommer att para ihop Stockholms överklass med förortsmänniskor i tävlingar mot varandra.

-Survivor i USA tar det hela ett steg längre och delar inte bara upp deltagarna i klasser, årets upplaga har nämligen delat upp lagen enligt ras...

Så proletärer världen över, förenen eder framför tv-sofforna! Revolutionen är nära förestående!




3 kommentarer:

Anonym sa...

"Survivor i USA tar det hela ett steg längre och delar inte bara upp deltagarna i klasser, årets upplaga har nämligen delat upp lagen enligt ras..."

och det där sitter folk o kollar på! skel värld

Ronnie sa...

Vet inte om jag skall se fram emot tv-hösten med spänd förväntan eller må illa...

ptrk sa...

Ärligt talat Ronnie, lite av varje tror jag. Och om inte revolutionen infinner sig och skapar spänning så är det kanske ett alternativ att slå vad om hur länge man klarar av att sitta framför tvn. Jag kan nog ta en kvart om det inte blir reklam innan.