tisdag, oktober 17, 2006

Film som umgänge.

Att se på film tillsammans med någon eller några är ett fantastiskt bra sätt att umgås. Det är lätt att bara sätta sig nära varandra och dela någonslags upplevelse. Den kan vara bra, den kan vara dålig, långtråkig, skrämmande eller pirrande. När filmen är klar så är de inblandade på något sätt en insikt rikare, det finns ämnen att prata om. Samtidigt är det lätt när människor inte känner varandra tillräckligt bra för att ha en middag eller en pysselstund tillsammans, eller om du träffat en person som du tycker mycket om och kanske vill hålla i handen, men vet inte hur. Då kan en film passa som handen i handsken.
Ibland blir det dock ett substitut för att umgås på riktigt, det kan bli svårt att ens veta hur man ska bete sig med en grupp människor om det inte finns en dvd-spelare och ett gäng filmer, eller i andra fall ett Xbox fullt med spel.
Ikväll hade vi lite av en ungdomsgård hemma hos oss, vi var knappa tio personer som spred ut oss i vardagsrummet på diverse kuddar och såg på film. Lucky Number Slevin som var riktigt bra för övrigt. Mysigt, men alla bara försvann när det var klart. Så nästa gång kommer det att bli pyssel av något slag. Pussel, flörtkulor eller kanske trolldeg, något måste det bli. Sen när alla gjort en liten tomte i trolldeg som står i ugnen och väntar på att bli klar, då blir det film.

Annars är det mesta bara bra. Helgen vände på dygnet. Hängde med flickan med den fantastiska musiksmaken i fredags och var ute lite grann. I lördags blev det inte uppgång ur sängen förrän klockan tre och jag var hemma från nollfyra släppet på ÖGs runt fyra natten till söndag. Mycket roliga kvällar med skönt folk omkring mig. På det så börjar en ny skolvecka och föreläsning om dötrist statistik redan klockan tio på måndagen. Det är hårt att vara student.

Inga kommentarer: